گام اول ابتدا فلش را باز کرده و یک صفحه جدید فلش را از نوع action script 3 ایجاد کرده و سپس ، در فلش یک مووی کلیپ ایجاد کرده و در آن هر شکلی که دوست دارید رسم کنید . یا اینکه می توانید یک عکس را به فلش وارد کرده و آن را تبدیل به یک مووی کلیپ کنید . گام دوم
حالا طبق فیلم زیر ، عرض و ارتفاع صفحه را روی 400 و 300 پیکسل تنظیم کنید .
نام لایه ی پیش فرض را photo بگذارید ، برای این کار روی نام لایه که layer1 است ، دابل کلیک کنید .
گام چهارم
اگر شما در گام اول ، یک مووی کلیپ ایجاد کردید و خودتان درون آن شکلی کشیدید که هیچ ، اما اگر می خواهید در کارتان از یک عکس استفاده کنید ابتدا باید عکس را به محیط وارد کرده و سپس آن را به یک مووی کلیپ تبدیل کنید .توجه کنید که اگر عکس کوچک باشد ، با اندازه صفحه متناسب است .
برای وارد کردن عکس کارهای زیر را انجام بده :
File>Import>Import to stage .
و عکس خود را انتخاب کرده و به فلش وارد کنید .
گام پنجم
عکس را انتخاب کرده و کلید F8 را فشار دهید تا پنجره ی covert to symbol باز شود ، حالا گزینه ی Movie clip را انتخاب کرده و ok کنید .
گام ششم
حالا به پنل library رفته و برای مووی کلیپ ، در قسمت linkage نام Photo را وارد کنید .
دقت کنید که حرف P در photo باید با حروف بزرگ نوشته شود .. به فیلم آموزشی توجه کنید.
حالا روی فریم اول از لایه ی photo کلیک کرده و سپس پنل actions را باز کنید . حالا کد های زیر را کپی کرده و آنها را درون پنل actions قرار دهید . اکنون به توضیح کدها می پردازیم .
رنگ سبز پر رنگ : در این کد ، متغیر photos را از نوع آرایه قرار دادیم (اگر هنوز با مبحث آرایه آشنا نیستید ، در قسمت صفحات وبلاگ ، به صفحه ی آرایه چیست ، بروید ). و آن را برابر نمونه جدیدی از آرایه قرار دادیم .
رنگ سبز کم رنگ : در خط اول این کد از یک حلقه ی for استفاده کردیم ، . (اگر با حلقه ها آشنا نیستید به صفحه ی ، آشنایی با حلقه ها ، بروید .)
در حالت کلی ، یک سوال به وجود می آید ، ما می خواهیم چه کار کنیم ؟ باید بگویم که ما می خواهیم ، از یک عکس کوچک ، 20 نمونه کپی کنیم و این عکس ها در طول زمان ، چرخش تصادفی داشته باشند و همچنین مکان آنها تغییر کند .
حال ما در این کد ، ما برای بیست بار ، یک متفیر به نام picture ایجاد کرده و در خط دوم این کد ، این متغیر را از نوع Photo تعرف کردیم و آن را برابر نمونه جدیدی از متد photo قرار دادیدم . یادتان باشد که ما متد Photo را روی مووی کلیپ عکس ، در خطوط بالا تنظیم کردیم . linkage که یادتان هست ؟ . پس ما بیست عکس از یک عکس کپی کرده و برای هر کدام تنظیمات زیر را اعمال می کنیم ،
در خط سوم ،خاصیت scaleX را تنظیم کردیم و آن را برابر با یک عدد تصادفی بین صفر و یک قرار دادیم . این خاصیت میزان کشیدگی از چپ و راست را تعیین می کند. در خط چهارم خاصیت scaleYرا برابر با خاصیت خط قبلی ، یعنی scaleX قرار دادیم . scaleY ، میزان کشیدگی از بالا و پایین را نشان می دهد.
حالا نوبت به تعیین xوy شکل می رسد . در خط پنجم ، x شکل برابر با یک عدد تصادفی بین صفر و عرض صفحه اصلی ، قرار داده ایم . در خط ششم ، y شکل را برابر با یک عدد تصادفی بین صفر و ارتفاع صفحه اصلی، قرار داده ایم.
حالا ما باید عکسی را که خصوصیاتش را تنظیم کردیم ، به صفحه بیاوریم ، پس در خط هفتم از دستور addChild استفاده کردیم . در داخل پرانتز نام عکس را که در حالت کلی pictureاست گذاشتیم. در خط اول اول کدمان، یک آرایه ایجاد کردیم ، حالا ما می خواهیم هر بیست عکس را در درون یک آرایه قرار دهیم ، پس از دستور push استفاده می کنیم . برای وارد کردن یک شکل به آرایه ابتدا نام آرایه و سپس یک نقطه و بعد دستور push و سپس درون پرانتز نام عکس یا شی را وارد می کنیم .
رنگ بنفش : حال ما می خواهیم یک تایمر ایجاد کنیم ، تا هر 20 میلی ثانیه یک بار با اجرای یک تابع خصوصیات عکس ها را تغییر دهد .
پس ما ابتدا یک متغیر به نام timer از نوع Timer ایجاد کرده و آن را برابر با نمونه جدیدی از یک Timer قرار دادیم . عدد اول در پرانتز ، زمان تاخیر به میلی ثانیه و عدد دوم ، تعداد دفعات تکرار را نشان می دهد .
var timer:Timer = new Timer(تعداد دفعات تکرار, زمان تاخیر به میلی ثانیه);
در خط دوم ما برای تایمر یک شنونده رویداد ایجاد کردیم ، که به تایمر گوش دهد و هر 20 میلی ثانیه یک بار تابع را فراخوانی کند .
اگر با مبحث شنونده رویداد آشنا نیستید به صفحه : شنونده رویداد بروید .
در خط سوم ما به تایمر دستور می دهیم که شروع شود .
رنگ آبی : در خط اول این کد ما یک تابع با نام shakephotos ایجاد کردیم و ... در خط دوم ما یک حلقه for ایجاد کردیم که به ازای i ، برای 20 عکس دستورات زیر را اعمال می کند ... در خط سوم ما به عنصر i ام آرایه اشاره می کنیم و به خاصیت rotation آن که همان چرخش می باشد ، یک عدد تصادفی بین 4- و 4 می دهیم . در خط چهارم ، ما به عنصر i ام ، آرایه ای که ایجاد کردیم اشاره می کنیم ، و به x آن یک عدد تصادفی بین 4- و 4 اضافه می کنیم . در خط پنجم ، ما به عنصر i ام آرایه ، اشاره کرده و به y آن یک عدد تصادفی بین 4- و 4 می دهیم.
خب دوستان به این ترتیب این آموزش هم تمام شد . آن را اجرا کنید و لذت ببرید . با ذکر یک صلوات .دانلود سورس کد