آموزش فلش و اکشن اسکریپت

معرفی منابع اکشن اسکریپت و فلش و آموزش کار با فلش

آموزش فلش و اکشن اسکریپت

معرفی منابع اکشن اسکریپت و فلش و آموزش کار با فلش

آرایه چیست ؟

آرایه چیست؟


آرایه نوع به خصوصی از ساختار داده هاست که می تواند مجموعه ای از داده ها یا مقادیر را در حافظه ی کامپیوتر شما نگه داری کند . یک مثال این است که آرایه را به عنوان ظرفی تصور کنیم که هر شکاف می تواند یک مقدار را نگه داری کند . چنین ساختاری آرایه ی تک بعدی

(single-dimentional array) نامیده می شود .

یک نکته ی مهم که باید به خاطر بسپارید این است که شاخص های آرایه از صفر شروع می شود طوری که به عنصر اول موجود در آرایه ، عنصر صفرم گفته می شود ، یا اینکه این عنصر دارای یک اندیکس 0 خواهد بود. عنصر بعدی دارای ارزش اندیکس 1 خواهد بود ، بعدی مقدار اندیکس 2 را خواهد گرفت ،و به همین ترتیب ، برای مشاهده ی نمونه ای از آرایه ی تک بعدی تصویر زیر را مشاهده کنید :

9876543
210


توجه داشته باشید که تصویر بالا آرایه ای دارای 10 عنصر است ، چون شمردن را از صفر آغاز می کنیم و 0 تا 9 ، تعداد 10 عنصر را به ما ارائه می دهد.


آرایه های چند بعدی هم داریم . متداول ترین نوع آرایه ی چند بعدی ، یک آرایه ی دو بعدی است که در اصل می تواند به عنوان یک ساختار دارای ردیف ها و ستون ها ، یا یک ماتریس ، در نظر گرفته شود . یک نمونه از آرایه ی دو بعدی ، تصور کردن ماتریسی است که نام دانشجویان در ردیفی قرار گرفته و نمره های امتحانی آنان در ستون هایی قرار دارد که در جدول زیر نشان داده شده است:


نامآزمون1آزمون2آزمون3
john809590
kim908590
ken858590


بنابراین در صورتی که بخواهیم نمره ی john را در آزمون سوم (test3) بدانیم ، به خانه ی [2,0] مراجعه خواهیم کرد ، زیرا john در ردیف 0 و نمره ی مربوط به آزمون سوم در ستون 2 قرار دارد ، چون شمارش ردیف ها و ستون ها را از 0 شروع می کنیم . به همین ترتیب ، نمره ی kim در آزمون دوم (test2) ، در خانه ی [1,1] خواهد بود .


آرایه های چند بعدی ، شامل آرایه های سه بعدی هم می شود . نمونه های آنها عبارتند از گرافیک های 3D (سه بعدی) که در آن مختصات x و y و z را دارید .



آرایه ها در actionScript


آرایه ها نقش فوق العاده مهمی را در برنامه نویسی بازی ایفا می کنند . مثلا ممکن است بازی شما نیازمند این باشد که نمونه های متعددی از یک شئ را داشته باشید و لازم باشد مختصات های x و y را به این اشیا اختصاص دهید ، یا مختصات x و y مربوط به یک شئ را بررسی کنید . در این حالت ، آرایه ها بسیار مفید واقع می شوند . به جای تنظیم ویژگی های x و y مربوط به هر شئ می توانید فقط یک شئ آرایه ای ایجاد کرده ، از یک حلقه ی for برای دستیابی به هر عنصر تکی از آرایه استفاده نمایید و ویژگی های x و y  مربوط به آن را تعیین کنید .

این دقیقا همان کاری است که هنگام نیاز به بررسی مختصات x و y مربوط به نمونه ای از یک آرایه ، آن را انجام خواهیم داد .

روش های متعددی برای ایجاد یک شئ آرایه ای در actionScript وجود دارد .



 ;()myMusic = new Array

myMusic = [4];
myMusic = [ "song1","song2","song3","song4","song5"];
trace(myMuzic);

ما در این قسمت چه کار کردیم ؟ ابتدا یک شئ آرایه ای با نام myMusix ایجاد کردیم که تعداد عناصر آن نامشخص است . سپس طول آرایه را روی پنج عنصر تنظیم کردیم . توجه داشته باشید گرچه بیان کرده ایم که :  
myMuzic=[4]

اما در واقع ، معنای آن ابن است که این شی آرایه ای دارای پنج عنصر است ،زیرا اندیکس آرایه از 0 شروع می شود .
سطر بعدی دادهای واقعی را مشخص می سازد که در حافظه ی مربوط به هریک از این مقادیر ، اندیکس آرایه ذخیره خواهد شد . بنابراین در اینجا از یک فرایند سه مرحله ای برای ایجاد آرایه ، تعیین طول آن و مشخص نمودن مقادیر داده ها ، استفاده کردیم .

روش دوم :
اجازه دهید نگاهی به روش دوم ایجاد آرایه بیندازیم ، . در این حالت فقط دارای دو عبارت برای ایجاد آرایه هستیم . سطر اول ، یک آرایه را با تعداد نامشخص عناصر ایجاد می کند ، سطر دوم ، این آرایه را با پنج عنصر ، جمعیت سازی می کند و سطر سوم مقادیر را چاپ می کند .

myTemp = [];
myTemp = [1,2,3,4,5];
trace(mytemp):

روش سوم :

یک روش سوم برای ایجاد آرایه ، این است که در یک سطر ، آرایه ایجاد شود و مقادیر به آن اختصاص یابد.به کد زیر توجه کنید :

myTemp = new Array(1,2,3,4,5);


روش های بسیار متفاوتی را برای ایجاد و جمعیت سازی یک آرایه مشاهده کرده ایم . البته مهم است به یاد داشته باشید که گاهی اوقات ، عناصر آرایه در هنگام اجرا ، جمعیت دهی می شوند و در چنین مواقعی ، روش سوم کارساز نخواهد بود ، زیرا نمی دانیم که مقادیر داده ها چه مقادیری خواهند بود .مقادیر داده ها در زمان اجرا تعیین خواهند شد .
یک مثال از آن ، پیگیری مختصات x و y مربوط به یک مهره ی بازی ، هنگام برخورد آن با یک شئ دیگر موجود در بازی است . این مختصات فقط در زمان اجرا تعیین خواهند شد . در چنین مواردی ، فقط یک شئ آرایه ای ، همانند سطر اول ، ایجاد کرده،عناصر آرایه را در زمان اجرا ، جمعیت دهی می کنیم .

مثال ها :

در واقع آرایه متغیری است که چند متغیر را در خود نگه داری می کند ، حال می خواهیم یک آرایه ایجاد کنیم ، پس می نویسیم : 
var users : Array = new Array();
users[0] = :"Todd" ;
uses[1] = "Jimmy" ;
trace(users);

در واقع ما در خط اول یک متغیر به نام users ایجاد کردیم و آن را از نوع آرای قرار دادیم و سپس آن را برابر نمونه ی جدیدی از آرایه قرار دادیم .
در خط دوم ، اندیکس صفر را نسبت دادیم به کلمه ی todd ، یعنی در آرایه ما ، اولین عنصر ، این کلمه است.
در خط سوم ، اندیکس 1 را نسبت دادیم به کلمه ی  jimmy  ، ، پس در آرایه ی ما دومین عنصر این کلمه است .
در خط چهارم  دستور دادیم تا برنامه آرایه ما را چاپ کند .و در خروجی داریم : Todd, Jimmy.

اکنون یک آرایه را با  روش دیگری تولید می کنیم، :
var users : Array = [ "Todd", "Jimmy" , "Susan"];
trace(users);
در خروجی داریم : Todd , Jimmy , Susan

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد